Известие

Collapse
No announcement yet.

една 156 се удави

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Колега jivko76 много безаварийни километри от тук нататък!
    Искам да споделя обаче на останалите... какво открих в събота, като отворих малката лява декоративна решетка на колата (по съвсем друга причина). Струва ми се колега, че това може да се е случило и с Вас.
    В сервиза където сменяха филтъра бяха забравили да притегнат допълнителната резонаторна кутия която е свързана с един фланец към основната кутия на филтъра... може би от там е засмукала вода вашата, защото фланеца е много ниско долу. Моята се беше разместила и фланеца беше откачен, а малката кутия със смукателя се клатеше насам натам и хлопаше! Не знам, това съединение там ми се вижда много, много несигурно... трябва да погледна довечера в eLearn ... няма ли там някаква скоба нещо което да държи тези две части сигурно свързани една към друга херметически... и изобщо не съм наясно май как работи тази система. Много ми изглежда несигурно така само да се разчита на правилното позициониране и фиксиране на малката кутия със смукателя към колонката там... и то през един гумен тампон... Именно него не бяха затегнали тия "майстори" в оторизирания за италиански автомобили сервиз. Май само неприятни изненади (тази е третата или четвъртата) след посещението ми там за смяна на консумативи и ремъци ... няма да стъпя май там повече, ама това е една друга тема. Сигурно ще се наложи да му сложа скоба с гумено уплътнение защото, ако наистина не е имало скоба там това ми изглежда малко като недомислица.
    Та колеги... проверете си как стоят при вас нещата защото идват дъждове и лошо време, и за да няма подобни теми повече!

P.S. Погледнах... оказа се, че тия не са ми фиксирали и филтърната кутия отдолу май тъпа работа ще трябва да търся пак канал и да свалям кората
    На това му казват старите хора май "да станеш за резил с парите си!"
    Ако някой знае дали този фланец трябва да има скоба моля да сподели!
    Отивам да търся еPer дано поне там има повече информация!
    Last edited by fade; d.m.y г., 19:56.
    Have A Nice Day
    o/_______\o
    (Оo=\°/=oO) Alfa Romeo 156 1,8TS '00 ГИ "Фобос"
    []=о===о=[]

Comment

Първоначално публикувано от fade Покажи съобщение
      Колега jivko76 м
      P.S.
      Ако някой знае дали този фланец трябва да има скоба моля да сподели!
      Няма скоба
      ето ти една снимка. крепи се само на двете закопчалки (не се сещам как се казваше това съединение) На снимката се вижда долната. То според мен и няма смисъл от скоби.
      И другите неща които си написал са така. Един винт през гумен тампон към колонката. А филтърната кутия два болта отгоре ,а отдолу на два гумени тампона.
      Attached Files
      Alfa Romeo 156 1.8 T.SPARK

Comment

Хм ... не обърнах внимание дали имаше закопчалки или не на фланеца... намествах всичко през дупката на бронята и отгоре стягах. Но мисля, че една по широка скоба върху надката с едно парче гума под нея няма да навреди там! Магазина е точно до нас ще погледна какви скоби има утре и едно парче от вътрешна мотоциклетна гума на надката мисля, че ще свърши работа. Може и излишно да се "фъргам" у тревоги ама... "си мисля да го вържа тоя поп"
        Have A Nice Day
        o/_______\o
        (Оo=\°/=oO) Alfa Romeo 156 1,8TS '00 ГИ "Фобос"
        []=о===о=[]

Comment

Няма смисъл
          Но ти си решаваш,Ама да знаеш че ще е голям зор докато сложиш гумата и скобата
          Alfa Romeo 156 1.8 T.SPARK

Comment

Working...
          X